גם אתם בטח שמעתם על תכנית עוז לתמורה, נכון?
בטח אמרתם לעצמכם, איזה יופי, מעכשיו המורים ירוויחו יותר, ישקיעו יותר וילדינו ירוויחו מכך גם כן ומערכת החינוך כבר לא תהיה תואמת למאה ה- 19.
אז זהו שלא הכל ורוד ב”עוז לתמורה” ואם לדייק מעוז יצא מריר משהו.
עיקרי התכנית נשמעים מרשימים מאוד ומבטיחים גדולות ונצורות ותוכלו לקרוא אותם כאן.
מדובר בתכנית שהחלה בשנת 2000, כן אתם קוראים נכון. איפה היא נרדמה עד היום? כנראה לאחר שתקראו את השורות הבאות תבינו.
על מנת לפתוח את הדיון קיראו קודם כל את מאמרה של ש’ מורה בבית ספר תיכון על הבלוף הגדול שב”עוז לתמורה”.
תאמרו לעצמכם, כן, מצאת כתבה באינטרנט.
אבל… לא הייתי מעלה את הנושא אם לא הייתי שומע את אותו סיפור גם מבית.
מורה במשפחה סיפרה לי גם היא על האיומים שקיבלו מורים שלא בדיוק יישרו קו עם הבקשה להצטרף להסכם. לא בדיוק היתה להם בחירה אם להצטרף להסכם או לא. והיא מגדירה זאת כאיומים מפורשים.
נמשיך עם מה שמוזכר בתכנית על “התאמת בתי הספר למסגרת שבוע העבודה החדש:שיפור סביבת העבודה למורים, הקמת פינות עבודה מתוקשבות למורים וחדרים ללמידה בקבוצות קטנות” – אותה מורה במשפחה לא מוצאת גם היום פינה בה תוכל לשבת, לא שעה, אלא 5 דקות, בפרטיות עם תלמיד ו/או הוריו, וכמו שנראה בית הספר אין סיכוי גדול שיימצא לכך פתרון, כי פיזית אין לבית הספר לאן להתרחב.
אז מה יהיה הפתרון למורים במקרה זה? ואני בטוח שבבתי ספר רבים המצב דומה.
אבל למה לתת לעובדות החיים לבלבל את שר החינוך גדעון סער?
בדבריו הוא אומר: “זה אחד הימים המאושרים עבורי כשר החינוך ואחד הימים החשובים לממשלת ישראל ולמדינת ישראל. אנו נמצאים בעידן חדש במערכת החינוך, שבו כל שלבי הגיל נמצאים בתוך רפורמות- מגני הילדים ועד למערכת ההשכלה הגבוהה.
במסיבת העיתונאים קרא שר החינוך לצעירים להצטרף למערכת החינוך ואמר:”היום, אני רוצה לקרוא לצעירים אידיאליסטיים ומוכשרים ללכת להוראה ולחינוך. למערכת החינוך יש כיוון חיובי ואופטימי. אין מקום שבו ניתן להשפיע יותר על עתיד החברה והמדינה מאשר בחינוך והוראה”
ונשאר רק לקרוא את טורו של יאיר לפיד היום ב- 7 ימים ב”ידיעות אחרונות” ולתהות האם יאיר לפיד וגדעון סער מדברים על אותה מערכת חינוך???