במסגרת המאבק ביוקר המחיה, יצאה היום לדרך, המחאה נגד רמות המחירים השערורייתיות של רשת “שופרסל שלי”.
היום, התקיימה הפגנה ראשונה ומשמעותית של תושבי שכונת מרום נווה ברמת גן, בחזית חנות “שופרסל שלי” שבמרכז השכונה.
את ההפגנה ארגנו תושבי השכונה עצמם, בראשות יניב לוי, יגאל שאלתיאל, דרור פנחי, שירלי עקיבא טופול ועוד.
אליהם חברו אנשי הסיעות השונות בעיריית רמת גן, שי בכור, רועי ברזילי, אביהוא בן משה, אלי מוסרי ועוד.
זו הפעם הראשונה שמצליחה להתארגן בשכונה מחאה אמיתית, שבה משתתפים כמה מאות מתושבי השכונה.
לתושבים נמאס לשלם מחירים שערורייתיים בסניפים המקומיים של רשתות השיווק אשר בשכונה, שופרסל שלי ומגה בעיר, אשר מנצלים את מיקומם וגובים מחירים גבוהים בעשרות אחוזים מאשר בסניפיהם הגדולים המרוחקים יותר.
תושבי השכונה נשאו שלטים שהכינו בעצמם, מדבקות חולקו לעוברים והשבים והודבקו על בגדיהם וכן חולקו מנשרים לכל מי שנכנס לקנות בסופר למרות ההפגנה.
שי בכור ואביהוא בן משה קראו ברמקולים לתושבים להצטרף למחאה ולהמנע מהלכנס לקנות היום בשופרסל שלי.
אבל… כפי שיתן לראות בתמונות למטה, לא כל תושבי השכונה מיהרו להצטרף למחאה ורבים מהם המשיכו להכנס לסופר ולקנות כרגיל, וחבל.
בהמשך הגיע גם ראש העירייה ישראל זינגר אך הבלוג כבר לא היה במקום כדי לתעד 🙂
במהלך ההפגנה חתמו התושבים על עצומה נגד שופרסל ונאספו למעלה מ- 1000 חתימות של תושבי השכונה.
כולי תקווה שהפגנה זו היא רק ראשונה בשרשרת של פעולות מחאה על מנת לגרום לרשתות השיווק להבין שניתן להרוויח גם מבלי לעשוק את התושבים שהם למעשה לקוחות שבויים של הרשתות הנ”ל בגלל מיקומן בלב השכונה.
נכון, יקומו עכשיו חכמולוגים ויגידו: אף אחד לא מכריח אתכם לקנות שם, סעו לרמי לוי, לשופרסל דיל, לחצי חינם ולשמינית מחיר. מה שאותם חוכמולוגים שוכחים זה שנסיעה לרשת שיווק גדולה וזולה יותר, לוקחת זמן רב בדרכים, זמן עמידה בתורים ארוכים יותר באותן רשתות ואם נחשב את זה כלכלית הרווח אינו גדול כל כך.
אז, תודה לכל המארגנים, וכולי תקווה שזו רק ההתחלה.
[qrcode]
פינגבק:המחאה נגד המחירים של "שופרסל שלי" ממשיכה | הבלוג של אודי בורג - בלוג בענייני היום
שימו לב לתגובתו של עו"ד ישי בית און,בהשוואות המחירים יש להקפיד לפחות על הגינות ולבצע השוואות בתחום האזור או העיר ,אין לבצע השוואות מחירים מול מרכולים בפריפריה ( בבאר שבע לשם דוגמה),הסיבות רבות ולעתים צודקות,הפרשי המחירים משמעותיים גם באיזורינו .
דוגמא מצויינת לצרכנים חכמים.
כן ירבו.
סקירה מאלפת , אירוע הנותן דחיפה לשינויים אחרים בעיר .שאפו למארגנים , סוקרים, צלמים ומשתתפים.